OM OSS

I begynnelsen skapte Gud Rock'n'Roll ...  i 2006 opprettet Kongsberg i Norge Siggen  klubben hans  "Siggens Hardrock Aften".

Han arrangerte 3 fester hvert år for trofaste metal headz som hadde det gøy og likte god musikk.

 

siggens_tshirt.jpg
 

Hver fest var spesiell, fordi temaet var at bare ett år ble presentert på hver fest. Han presenterte bandet veldig bra, med en full bio. Noen ganger ble det vist video og andre ganger bare musikken. Han lot oss oppdage mange forskjellige band og artister.

Det ble veldig populært, fra noen få venner i begynnelsen vokste det til over 50 faste, og i løpet av de siste 15 årene har over 160 mennesker besøkt festen, delt musikk, spist mye pizza og drukket et "par" øl.

Oslo Hardrock Festival er basert på ideen til Siggens Hardrock Aften, og vi vil takke ham for inspirasjonen.

Oslo Hardrrock Festival basert på frivillig
Oslo Hardrock Festival er hovedsakelig basert på frivillig arbeid fra dedikerte mennesker "For The Love Of Metal", derfor går mindre penger til en administrasjon. Derfor kan vi ha flotte band på scenen og gjøre denne festivalen spesiell. Og gi deg noe som ingen andre festivaler har, det er derfor vi kaller det "A Fest With a Twist" kommer du vil du se.

Visjonen - konsept

Festivalens visjon er å ha band som ikke har spilt i Norge eller i Oslo tidligere.
Og alle støttet av gode gamle band som ikke har vært i Norge eller Oslo på veldig lenge, som SHAKRA nå i 2022 har de 25 -årsjubileum, Crest of Darkness 25 -årsjubileum, og Mystic Prophecy har 20 -årsjubileum som i tillegg ikke har vært i Norge tidligere..
Vi prøver å ha så mange kvinnelige frontede artister som mulig, og i 2022 har vi 11 damer på scenen, ingen andre festivaler i Norge kan måle seg med dette.

Vi ønsker å være en inspirasjon for norske band, fordi det ikke er for mange av dem med kvinnelige sangere. Så neste år skal vi på turné med et flott band for å promotere lokale band med kvinnelige artister i fire forskjellige byer.

På Winter Metal Fest vil det være 21+1 band på scenen fra 8 forskjellige land i Europa. Mange av banda har aldri vært i Norge før, som METALITE, Tungsten og Mister Misery, Headsic fra Sverige og FROZEN CROWN og KALIDIA fra Italia, Snakebite Whisky fra Australia og  IGNEA fra Ukraina, 

Og mange har aldri vært i Oslo, CIVIL WAR og Evilon fra Sverige og VICTORIUS fra Tyskland samt mange andre. Og headliner SHAKRA fra Sveits har ikke vært i Oslo på 17 år, og det er 25 -årsjubileum (27) og vi garanterer at det vil rocke huset.

Den spesielle er at Nicoletta Rosellini fra Italia vil fremføre Walk In Darkness sanger Live på scenen for aller første gang, en verdenspremiere, dette er vi stolte av.

Som vi vet så skjedde dette aldri pga restriksjoner i fra myndighetene, akkurat som Festivalen i 2020. 
Den ble avlyst og ikke flyttet, da vi per dags dato ikke vet hva fremtiden vil bringe, det er vanskelig og være i kultur bransjen og skape noe nytt under disse restriksjonene, men vi gir ikke opp, vi vil være tilbake i 2023.

I mellomtiden forsøker vi og redde så mye som mulig, så vi har satt opp "Magical Evening" på Røverstaden 8 April, og jobber med og få på plass to dater til, en i September og en noe senere.
 

En annerledes Festival
 

Så festivalen vår skiller seg ut fra de andre, mange av de du ser i dag fokuserer bare på noen få store band og tenker bare på hvordan vi skal tiltrekke flest, vi gjør annerledes, fordi vi er innovative.

Hvem står bak festivalen
Det er fem dedikerte mennesker bak, med mange hjelpere, men den som har ansvaret for Oslo Hardrock Festival er Dag Høstland.
 

Dårlige Venner (Bad friends) Podkast, here you get some good information about our vision and background history..
Who is behind the festival? There are five dedicated people behind, with many helpers, but the one that has the responsibility for Oslo Hardrock Festival is Dag Hoestland.
dag_hoestland.png
Et metallhode på midten av 80 -tallet og fremdeles er det, han har lidenskapen som mange andre for hardrock og heavy metal.

"Arrangerte to radioprogram"

På begynnelsen av 90-tallet var han vert for to Heavy Metal Shows på Norsk Radio, først var High Voltage på Topp Radio, og Firehouse på Storbyradioen-Oslo.
I mellomtiden var han sanger i det norske metalbandet "Massakrerte Sjeler" (Massacred Souls). Og det ble ikke ubemerket, de deltok i den norske rockekonkurransen og gikk på 6. plass i Oslo -finalen, og de introduserte Sami Joik på scenen på back up kor. 


Det er sommer, men vinteren kommer snart, og vi ønsker dere alle en fin Winter Metal Fest 2022, vi sees der.

Beste hilsener i fra
Crew  @OHF2021